Twój koszyk (0szt.)

Twoje konto  |  Zaloguj się

Wyróżnienia i opinie
Wyróżnienie 2014
Wyróżnienie 2012
Wyróżnienie 2011-2012
Opinie na opineo
Słucham swoich Klientów

Kurier DPD
Paczkomaty Inpost


Solgar Approved Retailer

Certyfikat - RzetelnyRegulamin
Rejestr aptek

Your Natural Side Olej z Baobabu nierafinowany 10ml

Your Natural Side Olej z Baobabu nierafinowany 10ml
Kliknij aby powiększyć


Nowy produkt w ofercie

Olej z baobabu nazywany jest „nowym olejem arganowym”. Idealnie nadaje się do pielęgnacji cery suchej, dojrzałej, problemowej, zniszczonej i delikatnej. Często spotykany w kosmetykach anti-aging. Jako emolient, pomaga ograniczyć nadmierne odparowywanie wody ze skóry. Świetny także do pielęgnacji skalpu skłonnego do podrażnień, zniszczonych włosów czy w profilaktyce rozstępów.

Idealny do pielęgnacji:

cery dojrzałej z oznakami starzenia
skóry zniszczonej, wymagającej regeneracji
skóry zwiotczałej, wymagającej ujędrnienia
cery problemowej
zniszczonych, łamliwych włosów
osłabionych paznokci
Stosowanie:

jako zamiennik kremu – nałóż kilka kropel bezpośrednio na zwilżoną skórę całej twarzy, szyi i dekoltu lub punktowo. Dla wzmocnienia efektu możesz uprzednio wymieszać w dłoni olej z ulubioną wodą kwiatową lub kwasem hialuronowym w żelu – dostarczysz w ten sposób skórze więcej cennych składników
jako „balsam” do ciała – nałóż olej tuż po kąpieli! Zastosowanie na uprzednio zwilżoną skórę, nie tylko ułatwi aplikację olejku, ale również pomoże w jego wchłanianiu się. Opcja dla leniwych: do wanny z ciepłą wodą wlej 1-2 łyżek stołowych oleju. Po tak przygotowanej kąpieli, na Twojej skórze pozostanie cienka warstewka oleju, którą możesz wmasować lub pozostawić do wchłonięcia
masaż wybranych partii ciała – stosuj samodzielnie lub zmieszaj z innym olejem np. olejem ze słodkich migdałów, olejem z pestek winogron lub olejem ryżowym, dla uzyskania bardziej oleistej konsystencji, następnie rozgrzej w dłoni i wykonaj masaż wybranych partii ciała. Możesz dodawać różne naturalne olejki eteryczne
wzbogacenie kremu / balsamu – zmieszaj w dłoni olej z ulubionym kremem lub balsamem tuż przed użyciem, a następnie wmasuj w skórę
maska na skórę głowy – wmasuj olej w skórę głowy w ilości 2 łyżek stołowych minimum 1 godzinę przed jej umyciem, w celu dostarczenia jej cennych składników
maska na włosy – nałóż na suche bądź zwilżone wodą i/lub żelem aloesowym/hialuronowym włosy minimum 20 minut przed ich umyciem, a następnie zmyj olej delikatnym szamponem. Taką mieszankę możesz pozostawić na włosach także na dłuższy czas, np. całą noc. W razie użycia zbyt dużej ilości oleju – najpierw nałóż porcję odżywki do włosów, by zemulgować olej, a następnie umyj szamponem
zabezpieczenie końcówek włosów – wetrzyj kilka kropli oleju w suche bądź mokre końcówki włosów
preparat na zrogowaciałą skórę – niewielką ilość oleju wmasuj w twardą skórę pięt, łokci lub kolan. Możesz zastosować olej również jako wsparcie dla kuracji regenerującej dla popękanych pięt lub suchych dłoni. W tym celu przed snem wmasuj olej w skórę pięt/rąk (np. dodatkowo na stosowany zazwyczaj krem), a następnie załóż bawełniane skarpetki/rękawice. Możesz również wcześniej dodatkowo owinąć stopy/ręce folią
jako odżywka do paznokci – kilka kropel oleju wmasuj w paznokcie oraz skórki. Możesz dodać także kilka kropli oleju rycynowego
jako odżywka do rzęs i brwi – rozprowadź olej na całej długości rzęs oraz brwi, uważaj, by olej nie dostał się do oka
jako maska do twarzy – wymieszaj kilka kropli oleju z porcją wybranej glinki bądź glinek, dodaj ulubioną wodą kwiatową i mieszaj aż do uzyskania konsystencji pasty, nałóż na ok. 15 minut, po czym zmyj. W międzyczasie spryskuj skórę wodą roślinną, by nie dopuścić do całkowitego zaschnięcia maski
Specyfikacja produktu:

Nazwa surowca wg INCI: Adansonia Digitata Seed Oil (olej z baobabu nierafinowany 100%)
Kraj pochodzenia: Kenia
Postać: płynny olej o delikatnym orzechowym zapachu
Warunki przechowywania: w szczelnie zamkniętym opakowaniu; w temperaturze pokojowej nie wyższej niż 25°C, przechowywany w lodówce może lekko tężeć
Trwałość: podana na opakowaniu


 


Cena: 15.98zł
12.99zł + 23% VAT

Biuro Obsługi Klienta - 12 285 31 03 | 12 684 00 93


Jak kupować


Zapytaj farmaceutę