Twój koszyk (0szt.)

Twoje konto  |  Zaloguj się

Wyróżnienia i opinie
Wyróżnienie 2014
Wyróżnienie 2012
Wyróżnienie 2011-2012
Opinie na opineo
Słucham swoich Klientów

Kurier DPD
Paczkomaty Inpost


Solgar Approved Retailer

Certyfikat - RzetelnyRegulamin
Rejestr aptek

Your Natural Side Olej Różany nierafinowany 10ml

Your Natural Side Olej Różany nierafinowany 10ml
Kliknij aby powiększyć


Olej różany posiada bursztynową barwę. Polecany jest do skóry suchej, delikatnej, dojrzałej z widocznymi oznakami starzenia, ale także problemowej, z nadprodukcją sebum, o nierównym kolorycie. Polecany w profilaktyce skóry naczynkowej oraz przeciwstarzeniowej. Pielęgnuje suche, zniszczone włosy.

Idealny do pielęgnacji:

skóry przesuszonej, reaktywnej
dojrzałej z oznakami starzenia
cery skłonnej do podrażnień
skóry problemowej, zaczerwienionej
suchych i zniszczonych włosów
Stosowanie:

jako zamiennik kremu – nałóż kilka kropel bezpośrednio na zwilżoną skórę całej twarzy, szyi i dekoltu lub punktowo. Dla wzmocnienia efektu możesz uprzednio wymieszać w dłoni olej z ulubioną wodą kwiatową lub kwasem hialuronowym w żelu – dostarczysz w ten sposób skórze więcej cennych składników
jako „balsam” do ciała – nałóż olej tuż po kąpieli! Zastosowanie na uprzednio zwilżoną skórę, nie tylko ułatwi aplikację olejku, ale również pomoże w jego wchłanianiu się. Opcja dla leniwych: do wanny z ciepłą wodą wlej 1-2 łyżek stołowych oleju. Po tak przygotowanej kąpieli, na Twojej skórze pozostanie cienka warstewka oleju, którą możesz wmasować lub pozostawić do wchłonięcia
masaż wybranych partii ciała – stosuj samodzielnie lub zmieszaj z innym olejem np. olejem ze słodkich migdałów, olejem z pestek winogron lub olejem ryżowym, dla uzyskania bardziej oleistej konsystencji, następnie rozgrzej w dłoni i wykonaj masaż wybranych partii ciała. Możesz dodawać różne naturalne olejki eteryczne
wzbogacenie kremu / balsamu – zmieszaj w dłoni olej z ulubionym kremem lub balsamem tuż przed użyciem, a następnie wmasuj w skórę
maska na skórę głowy – wmasuj olej w skórę głowy w ilości 2 łyżek stołowych minimum 1 godzinę przed jej umyciem, w celu dostarczenia jej cennych składników
maska na włosy – nałóż na suche bądź zwilżone wodą i/lub żelem aloesowym/hialuronowym włosy minimum 20 minut przed ich umyciem, a następnie zmyj olej delikatnym szamponem. Taką mieszankę możesz pozostawić na włosach także na dłuższy czas, np. całą noc. W razie użycia zbyt dużej ilości oleju – najpierw nałóż porcję odżywki do włosów, by zemulgować olej, a następnie umyj szamponem
zabezpieczenie końcówek włosów – wetrzyj kilka kropli oleju w suche bądź mokre końcówki włosów
preparat na zrogowaciałą skórę – niewielką ilość oleju wmasuj w twardą skórę pięt, łokci lub kolan. Możesz zastosować olej również jako wsparcie dla kuracji regenerującej dla popękanych pięt lub suchych dłoni. W tym celu przed snem wmasuj olej w skórę pięt/rąk (np. dodatkowo na stosowany zazwyczaj krem), a następnie załóż bawełniane skarpetki/rękawice. Możesz również wcześniej dodatkowo owinąć stopy/ręce folią
jako odżywka do paznokci – kilka kropel oleju wmasuj w paznokcie oraz skórki. Możesz dodać także kilka kropli oleju rycynowego
jako odżywka do rzęs i brwi – rozprowadź olej na całej długości rzęs oraz brwi, uważaj, by olej nie dostał się do oka
jako maska do twarzy – wymieszaj kilka kropli oleju z porcją wybranej glinki bądź glinek, dodaj ulubioną wodą kwiatową i mieszaj aż do uzyskania konsystencji pasty, nałóż na ok. 15 minut, po czym zmyj. W międzyczasie spryskuj skórę wodą roślinną, by nie dopuścić do całkowitego zaschnięcia maski
Specyfikacja produktu:

Nazwa surowca wg. INCI: Rosa Canina (Rosehip) Seed Oil (olej różany nierafinowany 100%)
Kraj pochodzenia: Polska
Postać: płynny olej o pomarańczowo-różowym zabarwieniu. Uwaga: olej może delikatnie barwić skórę
Warunki przechowywania: w szczelnie zamkniętym opakowaniu; w temperaturze pokojowej nie wyższej niż 25°C, przechowywany w lodówce może lekko tężeć
Trwałość: podana na opakowaniu


 


Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
Olejek eteryczny cytrynowy 10ml

Olejek eteryczny cytrynowy 10ml

Działa odświeżająco, odkażająco, bakteriobójczo i tonizująco. Uspokaja i łagodzi napięcia nerwowe. Pomocny w stanach zapalnych skóry i żylakach. W kosmetyce wykorzystywany do pielęgnacji skóry jako łagodny wybielacz....

Cena brutto: 11.65zł

szt.

zobacz kartę produktu

Cena: 12.99zł
10.56zł + 23% VAT

Biuro Obsługi Klienta - 12 285 31 03 | 12 684 00 93


Jak kupować


Zapytaj farmaceutę